INSTRUKTØR


Undervisning i klubben varetages af Morten Kjærgaard, 6 Dan Aikikai Shidoin

Født 1966, gift med Kathrine og far til Bjørn, Rosalina og Frederik

Uddannet Økonom og arbejder som lærer på KEA

Psykoterapeut (Gestaltterapeut) med fokus på awareness træning og kropsarbejde

Startede min Aikido træning i 1983 i Københavns Aikido Klub


Siden jeg var 13 år gammel har jeg trænet forskellige former for Budo (kampkunst).

Udover Aikido har jeg trænet:

  • Wing Tsun Kung Fu, 2. Teknikker
  • Shotokan Karate, 1. Dan
  • Jiu Jitsu, 2. Kyu

Man kan vist godt sige, at jeg har været lidt af en "Budo-nørd" :-)


Mit hjerte ligger i Aikido, grundet dens vægt på værdighed, respekt og taknemmelighed og dens betoning af, at vi alle har værdi og glæde af at se tingene fra "den andens" perspektiv. Jeg ser stor værdi i dens fokus på at afvæbne de konflikter der fra tid til anden opstår imellem os - og i os - og opløse dem i kærlighed.


Aikido har beriget mit liv på mange planer. Træningen er for mig en inspirerende og lærerig rejse ind i livets mysterier og principper, der ofte afspejler dagligdagens udfordringer og som viser os, hvordan vi kan møde dem med et åbent og roligt sind.


Mine læremestre på denne rejse har været danske Aikido sensei’s, der oprindeligt underviste i den samme klub, og som i dag bidrager til at udbrede Aikido som dojo-cho’s (dojo-ledere) i deres egne klubber. Stor taknemmelighed til dem og til vores fælles læremester Sensei Morihiro Saito.


Jeg har været så privilegeret at have modtaget undervisning fra Saito Sensei under 6 måneders ophold i hans dojo i Iwama, Japan som uchi-deshi ("indre elev" – en elev der bor og arbejder i dojo’en).

Derudover har jeg deltaget i adskillige lejre med Saito Sensei i Skandinavien, ligesom jeg flere gange har besøgt og deltaget i lejre med Ulf Evenås Shihan, 7. dan og leder af Göteborg Aikido Klubb, der med sin dedikerede træning og undervisning i dag er en af de største nulevende Aikido mestre og en stor inspirationskilde for mig og mange andre Aikido udøvere.


Som Sensei – hvilket i øvrigt betyder "en der har gået vejen før", sigter jeg mod at skabe glædesfyldt, sikker og tryg træning, med fokus på løbende at tilpasse undervisningen til den enkelte elevs niveau og forudsætninger.